Готова ли е България за приемането на еврото? Какво е състоянието на българската банкова система преди преминаването ни към еврозоната? Кои са основните теми на конференцията "България в еврозоната, кога?" Темите коментира председателят на Асоциацията на банките в България Петя Димитрова пред NOVA NEWS.

„Аз смятам, че присъединяването на България към еврозоната е ключово и цялото общество трябва да се обедини да постигне тази заветна цел. Наистина ще имаме само ползи от включването ни”, отбеляза Петя Димитрова.

Шефът на БНБ: Забавянето за присъединяването ни към еврозоната си има цена

Според нея в момента ситуацията в страната е стабилна по отношение на макроикономиката и това от своя страна предразполага към разумна кредитна политика на банките.

„Българската банкова система е една от най-стабилните в Европа .Тя е свръх регулирана в сравнение с останалите в страните не само в еврозоната, но и в Европейския съюз”, добави Димитрова.

Целия разговор гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase