Производителят на стомана Steel Corp. постигна тримесечна печалба за периода от юли до септември, в размер на 22 млн. долара при 5.08 млрд. долара съвкупни приходи. Прирастът на продажбите за година е 13%, компенсирана е и загубата от 51 млн. долара в тримесечието на миналата година.

 

Продажбите остават силни въпреки „не съвсем мощната“ икономика на Северна Америка, по думите на председателя и изпълнителен директор на компанията Джон Сурма. През четвъртото тримесечие обаче трябва да се очакват загуби в поделението за тръбна стомана, заради „предпазливия модел на купуване“ от страна на контрагентите, наложил се предвид несигурната икономическа среда и нарастващото вътрешно предлагане в САЩ, казват от компанията.

 

Доста по-добре изглежда картината за DuPont, компания „с широки интереси в селското стопанство, химията, храните, сигурността и други“. Известният конгломерат постигна продажби от 9.4 милиарда долара през третото тримесечие, а печалбата е 452 милиона. Спрямо периода на миналата година, продажбите са нараснали с 33%, а печалбата с 23%. Анализаторите на MarketWatch са изненадани, при положение че са очаквали печалба от 56 цента на акция, а е постигната 69 цента.

 

Производителят на материали и лепила 3M също постигна голяма печалба, макар и леко спадаща спрямо миналата година. Плюсът за Q3 е 1.09 млрд. долара върху 7.53 млрд. долара продажби. Оценката на компанията за икономиката е, че до края на годината растежът ще се задържи бавен, отговор на по-ниското търсене е „агресивно управление на разходите и операционна дисциплина в развитите икономики“. В същото време компанията е „бича към много от развиващите се пазари“.

 

Спад в продажбите от 2% отчете търговската верига за офис оборудване Office Depot. Печалбата обаче е с ръст, до над 100 млн. долара при 2.8 милиарда долара продажби. И да разкраси великолепния ден от „сезона на печалбите“, технологичният Xerox постигна 28% ръст на печалбата в размер на 320 млн. долара при 5.58 млрд. долара продажби.