McDonald's иска да раздава университетски дипломи, след като получи одобрение да присъжда собствената си образователна степен във Великобритания.

Представителят на компанията Дейвид Феърхърст заяви, че новата възможност на компанията да присъжда образователни степени я прави "университет". Той добави, че компанията иска да присъжда квалификации, еквивалентни на университетски дипломи. Някой ден бих искал да видя как даваме бакалавърска степен, определено смятам, че трябва да отидем толкова далеч, колкото можем, казва още бизнесменът.

Той предупреждава, че компанията иска първо да усъвършенства сегашният си тренировъчен режим, който включва курсове по мениджмънт на смените, които са еквивалентни на гимназиални курсове, преди да създаде студентска програма. McDonald's беше един от деветте работодатели, които миналата година получиха правото да раздават собствени квалификационни степени.

Великобритания иска да насърчи тази тенденция, която ще позволи на повече работници да притежават сертификати, които подобряват шансовете им да бъдат наети. Компанията от дълго време се опитва да пребори мнението, че създава само нископлатени места без отговорни функции. БГНЕС