Служебният кабинет трябва да бъде съставен от хора, необвързани с политически централи или корпоративни интереси, каза във Велико Търново лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Според него бъдещите министри, техните заместници, а така също и областните управители, не трябва да носят съмнения за партийна ангажираност. В състава на Обществения съвет към служебното правителство при президента са включени спорни и проблематични фигури, които меко казано будят тревога, каза още Местан, но не пожела да посочи конкретни имена.

 

Той още веднъж подчерта, че ДПС ще върне проучвателния мандат в мига, в който го получи. ДПС, както винаги, и сега ще бъде важен фактор за решаване на националните проблеми на България, заяви Местан. Той даде категорична заявка за сигурно участие на ДПС в следващото управление на страната.

 

Ясни национални приоритети, адекватна политика на доходите и противодействие срещу монополите ще осигурят дълъг живот на следващото правителство, смята лидерът на ДПС.

 

Според него по необходимост следващият кабинет ще бъде с подчертано експертно начало и зад него трябва да стои широко политическо съгласие. Лютви Местан и цялото ръководство на ДПС са във Велико Търново за среща с партийния актив.

 

Националната обиколка ще приключи в средата на март. В първите дни след разпускането на 41-то Народно събрание ДПС ще проведе заседание на централния съвет - най-висшият политически орган, който приема критериите и процедурите за номиниране на кандидатите за народни представители.