Рано тази сутрин МВР започна нова полицейска операция с наименованието - "Килърите". Акцията се провежда в няколко града на страната - София, Варна, Самоков, Червен бряг и КЩитен.

Изключително тежка престъпна група, в нея има поръчител, организатор, извършител и помагачи. Всичко това е задържано. Това е една тежка престъпна група, която извършва тежки престъпления. Целият ден колегите ще работят. Има много адреси за проверяване. Едно лице не отвори врата при проверката, но колегите успяха да влязат и вътре намериха един автомат "Калашников", каза вътрешният министър Цветан Цветанов и добави:

Искам да приключим всичко и утре ще бъдем на ваше разположение за да кажем всичко...до момента са задържани около 20 души. Това, което мога да кажа е, че за първи път са задържани такива престъпници в историята на съвремената България, допълни още Цветанов.

Днешната операция се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура. В нея участват служители на МВР, ДАНС, ГДБОП и Криминална полиция.