Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов кани представителите на бизнеса да вземат участие в представянето на България на селскостопанското изложение Зелена седмица (Internationale Grüne Woche Berlin), което ще се проведе в Берлин от 21 до 30 януари 2011 година, съобщиха от ресорното ведомство.

Зелена седмица е най-голямото селскостопанско изложение в Европа, като събира представители на бизнеса от всички подсектори на земеделието и свързаните с него индустрии от цял свят.

България по традиция участва със свой национален щанд, на който се представят фирми – производители и преработватели на земеделска продукция, както и фирми, предлагащи услуги и оборудване в земеделието.

Информация за изложението може да се намери на официалния му сайт:

http://www1.messe-berlin.de/vip8_1/website/Internet/Internet/www.gruenewoche/deutsch/index.html

Министерство на земеделието и храните на България поема разходите по наемане и изграждане на общия национален изложбен щанд, с който се представя страната ни, а фирмите - изложителки поемат всички останали разходи по престоя си по време на изложението, както и разходите по транспортирането на продуктите, с които ще участват.

Представителите на бизнеса са поканени да направят техните заявки за участие до 15 септември 2010 година, за да може страната да заяви необходимата й изложбена площ.

Електронните заявки се приемат на mpchelinska@mzh.government.bg.