Най-голямата корабна компания на вътрешния пазар в Западна Европа "Империал шипинг груп" придоби 49 процента от акциите на русенския корабособственик "Рубишипс" ЕООД, след като днес беше сключен договор за съвместна дейност между двете фирми.

 

Това съобщиха от българското дружество. Целта е по-нататъшното развитие и доизграждане на дейностите по река Дунав и най-вече в района на Долен Дунав.


"Нашите западноевропейски клиенти, и по-специално тези от аграрния сектор, ни мотивираха да проявим интерес и към Черноморския регион. "Рубишипс" е логичният оптимален адрес.

 

Ние вече сме в състояние да предложим от едно общо име транспортни услуги от пристанищата в Северно море до Черно море и при това не само по речните водни пътища", заяви Юрген Хелтен - ръководител на сектора "Чартиране на кораби и извършване на транспортни и спедиторски услуги" в "Империал шипинг груп".


Според управителя на "Рубишипс" Роберт Радославов обвързването с "Империал шипинг груп" дава възможност за по-нататъшно развитие на услугите, които се предлагат в момента в този "регион на бъдещето" - Долен Дунав.


Откриват се и възможности за разрастване на потенциала на съвместното дружество и за по-пълното задоволяване на изискванията на клиентите в един регион от около 2000 км, поясни Радославов. /БТА/