Очаквано Народното събрание одобри промените в кабинета. Николай Младенов и Аню Ангелов положиха клетва като съответно външен и военен министър в правителството.

127 депутати гласуваха „за" промените в кабинета, 69 бяха против, нямаше въздържали се. Рокадите бяха подкрепени от депутатите от ГЕРБ, „Атака" и Синята коалиция. РЗС отсъстваха при гласуването. БСП и ДПС бяха против.

Преди гласуването премиерът Бойко Борисов призна, че промените в правителството са по принуда.

„Не чух докато бяхте министър-председател защо сменихте вашите министри. А аз казах, че Румяна Желева не се представи добре и ако беше продължила да бъде министър на външните работи, щеше да създаде проблем на държавата", посочи Борисов в отговор на искането на експремиера Сергей Станишев за по-широки рокади. „Аз от вас не чух защо сменихте господин Овчаров, господин Петков, Корнелия Нинова. Мисля, че е честно и ясно, когато има проблем да кажеш какъв е той", добави министър-председателят.

На критиките на лидера на БСП, че кризата се задълбочава Бойко Борисов отговори: "Не искам да ви връщам във времето, в което казвахте, че няма финансова криза, а сега говорите, че тя се затвърждава. Приемете, че съм се вслушал във вашите думи и затова не сме готвили антикризисни мерки".

Лидерът на ДСБ Иван Костов изрази надежда след 6-месечно влизане в час на кабинета той да започне да дава резултати. По думите му правителството трябва да се концентрира в комуникацията с Брюксел, защото ЕК имала специфичен език, който не се разбирал от повечето министри. Той отново подчерта, че е трябвало да има консултации с партньорите в Народното събрание за новините министри, макар да даде положителна оценка за новините министри.

Другият съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров призова новият външен министър Николай Младенов да има активна роля за връщането на парите от европейските фондове и да прочисти ведомството и българските посолства от кадри на бившата Държавна сигурност.

Според заместник-председателят на ДПС Лютфи Местан трябва да има дебати за коригирането на определена политика на правителството.