Няма грешка в принципа на изчисляване на данъците, а само отделни технически грешки, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова по повод разпространената информация, че данъците на много софиянци да сгрешени, заради новото зониране на столицата. Ето какво още каза столичният кмет:

„Нека да не говорим, че принципно данъците са грешно изчислени. Такова нещо няма и не е възможно. Аз лично не смятам, че в „Младост“ 1 и „Младост“ 1 А има по-различни условия отколкото в „Младост“ 2, „Младост“ 3 или „Младост“ 4 или че в “Студентски град”, който граничи с „Младост“ 4, са по-различни условията, за да плащат хората по-ниски данъци.

Това, което направихме, беше да се свърже данъчната оценка с реалните пазарни цени като принцип, да се подреди и да се направи карта на зоните, за да има подреждане и яснота. Всеки човек, който има съмнение за нарушаване на обявения принцип и за начина на изчисляване на данъците, може да се обърне към съответната данъчна администрация. Разпоредила съм на директора на данъчната администрация да обръща внимание на абсолютно всеки проблем на гражданите.“

Фандъкова съобщи, че билетите за градския транспорт в София няма да поскъпват за момента. Средствата за доставка на гориво за градския транспорт, както и за заплащане на възнагражденията на работещите в транспорта са осигурени. Фандъкова прогнозира повишаване на потреблението на градския транспорт в резултат на поскъпването на горивата, което ще компенсира донякъде разходите на Столичната община за масовия транспорт.