Цената на петрола леко се повишава на световните пазари в очакване на данните за данните за трудовата заетост за март в САЩ, като предварителните прогнози са за съкращаване на работните места за трети пореден месец. Министерството на труда вероятно ще отчете, което ще бъде сигнал за продължаващото свиване на икономиката на Съединените щати. Ако това стане е много вероятно доларът да се понижи на валутните пазари, които също са в очакване на стойностите.

Още от сутринта щатският долар леко тръгна надолу спрямо еврото, като поевтиня над $ 1.57 за 1 ?. Поевтиняването на долара обаче, ще повиши цената на петрола, заради деноминирания в долари нефтен пазар. От друга страна ефектът от слабия долар може да бъде подтиснат частично от забавянето на най-голямата икономика, заради намаляващото търсене.

По обед на електронната борса в Ню Йорк лекият американски петрол се повиши до $ 104.64 за барел, след като сутринта се търгуваше за $ 104.24 за барел. Добиваният в Северно море петрол сорт „брент” поскъпна до $ 103.13 при $ 102.63 радо днес.

ОПЕК повиши валидната за днес цена на петрола от кошницата на организацията, която включва 12 сорта нефт, до $ 98.63 за барел, спрямо $ 96.48 за барел вчера.