Започва отчуждаването на имотите по пътя Пловдив -Асеновград заради ремонта, който предстои. Това съобщи  областният управител Иван Тотев. Пътнатата  карта за реализирането на Югоизточния вход на Пловдив е актуализирана днес след срещата на кметовете на общините Пловдив и Родопи с областния управител. Следващата процедура е възлагане на оценка на тези парцеларни планове.  Предстои да бъдат отчуждени около 180 дка частни земи. Другите 270 дка за отчуждаване са държавни и общински земи на "Родопи" и Куклен, за тях ще гласуват местните парламенти, обясни Тотев. Парцеларните планове ще са готови до края на годината и ще бъдат обявени пред общините.

Важно е  да се изпълняват сътветните процедури, за да продължат строителните дейности, подчерта областният управител. Работата ще бъде разделена на два етапа. Първият обхваща трасето до прелеза на Ягодовско шосе, където имотите са два. От Ягодовско шосе до Асеновград обаче имотите са изцяло частни, коментира Тотев.

Областният управител присъства на официалното откриване на обновения парк „Чайка" в квартал „Каменица". В него е направена единствената в страната Алея на здравето с монтирани фитнес-уреди на открито. Изграден е и детски комплекс, където съоръженията отговарят на съвременните европейски изисквания и са пригодени за ползване от деца с проблеми в опорно-двигателната система.