Премиерът Бойко Борисов ще открие форума „България 2009-2013" - икономически визии за европейско развитие", организиран от Българския икономически форум с медийното партньорство на Дарик. По време на различните панели ще бъдат обсъдени различни проблемни области в българската икономика и възможностите за създаване на по-добър бизнес климат у нас.

В рамките на двудневния форум ще бъдат обсъдени няколко основни теми. Първата ще е посветена на финансите и европейските фондове. Това, което е важно за икономиката на страната ни, е да влязат свежи ресурси, а един от най-добрите начини е към момента - процедурно колкото се може да бъдат усвоявани европейските фордове, заяви пред Дарик председателят на Българския икономически форум Георги Табаков.

Ще бъдат обсъдени и ифрастурктурни и транспортни въпроси. Може би детейлно най-тясно специализирани ще бъдат двата панела за инфраструктурата на телекомуникациите и изграждането на широколентов достъп до интернет в малките населени места, допълни Табаков.

Акцент в екологичния панел ще бъде преработването на отпадъците. По думите на организатора - тази тема е много важна за България. Има много какво да се свърши както от страна на министерството и бизнеса, така и от страна на общините, каза още Табаков. В рамките на форума пет министерства ще представят своите оперативни програми. Основните дебати ще бъдат утре.