Паяците и скобите в София вдигат коли незаконно. Това твърди областният управител на столицата Росен Малинов.

 

Съдът и прокуратурата все още не са се произнесли по жалби срещу дейността на Центъра за градска мобилност, които той е завел, съобщи "News 7".

 

Според Малинов паяците са златна мина, пише "Монитор". За всеки вдигнат автомобил се прибират по 60 лв., а отделно се плаща глоба за неправилно паркиране. За сваляне на скоба пък всеки шофьор се бърка по 30 лв. и допълнително заплаща такса за паркиране на час, докато колата е с метална шина. Според неправителствена организация това събиране на пари е незаконно. В момента тече и прокурорска проверка.

 

Хората обаче не знаят, че до прекратяване на производството в съда търговското дружество няма право да извършва каквито и да било действия, а глобените могат да обжалват наложените им санкции и да търсят парите си в съда, обясни Малинов.

 

Ситуацията е от близо 5 месеца. Областният управител е против скобите и паяците, защото Центърът за градска мобилност е общинско търговско дружество. Така то само решава за какво да харчи парите вместо те да отиват директно в хазната на София.