Съществуващи ски лифтове и влекове без документи ще могат да се узаконят със строително разрешително, което ще важи 20 години. Земята под съоръженията няма да се вади от горския фонд. Това предвиждат текстове от новите промени в Закона за горите, които парламентът одобри окончателно. Опозицията отново определи поправките като неработещи, в които оставал привкус на лобизъм. Никой от управляващите не взе думата, за да ги защити.

Депутатът от левицата Георги Пирински се обърна към управляващите, че цитирайки опита на Швейцария, Австрия и други алпийски страни, трябва да имат предвид, че зад успеха на тези страни стои съгласие между същите тези групи интереси, които виждаме да се сблъскват у нас. Само че раз разлика от нашия опит при тях е имало много сериозен, разумен процес на балансиране на интересите, допълни депутатът.

„Отново по познатия начин налагате частен интерес с помощта на чисто лобистко законодателство, прокарвано от народни представители, които в момента се разглеждат за конфликт на интереси и пет пари не давате за последиците от това, което сте направили. Направете го, но то ще е не само за ваша сметка, а и за сметка на ски спорта и хората в общините и няма да издържи", каза още Пирински.