Скандалът с разговорите между шефа на митниците Ваньо Танов, премиера Бойко Борисов и министри от кабинета ще се пренесе и в парламентарния контрол. Министър председателят ще отговаря на питане на БСП за докладната записка на бившия заместник на Танов – Антоний Странджев, който беше споменат в изтеклите телефонни разговори.

Преди дни самият Антоний Странджев заяви, че преди да бъде уволнен от поста заместник-директор на агенция „Митници” е писал докладна записка до премиера Бойко Борисов и главния прокурор Борис Велчев. В нея Странджев твърди, че се оказва натиск за назначения в митниците, министри са разработвани, а някои депутати първи мандат са финансирани от фирми, които очакват да им се върне услугата. По думите на бившия заместник на Танов, премиерът Борисов не обърнал внимание на написаното.

В същото време вътрешният министър Цветан Цветанов ще отговаря на питане на БСП за заловените контрабандни китайски цигари в през юни миналата година. От левицата са подготвили и още едно питане към него – за използването на специални разузнавателни средства при опасност за извършване на тежки престъпления и заплаха за националната сигурност, когато не се изисква разрешение от съда.