GPS ще ни упътва къде в супермаркета да намерим млякото, салама или зарзавата. Специално устройство, което ще се взема от клиентите на входа на магазина, ще показва откъде да се мине за желания продукт. Това обясни Паулин Колев, изпълнителен директор на "Принтек" за България.

Носенето на списък за пазаруване в джоба ще остане в историята. Новата услуга ще позволява, преди да тръгнете на пазар, необходимите покупки да се качат в интернет от компютър в дома, офиса или дори от мобилния телефон. За достъп до услугата ще се използват клиентски карти с номер. След това при отиване в магазина чрез клиентската си карта купувачите ще активизират своя списък с покупки в новите устройства за пазаруване, които ще получат на входа. Освен че ще насочва клиента към всеки продукт, новото устройството ще се маркира и избраните стоки.

Накрая, за да не губят време по опашки, клиентите ще плащат безкасово за всичко, което са маркирали. Услугата стартира в средата на май в магазините "Темпо" и "Пикадили", като най-вероятно ще се включат и други вериги.

До края на годината ще може да се зарежда гориво и да се плаща чрез устройство на самата колонка. Отново чрез клиентска карта ще се избира типът гориво и сумата, за която ще се зарежда. След като си плати с карта или в брой, клиентът ще може да зареди.

Имаме готовност при промяна в нормативната уредба да предоставим и услуги за обмен на валути през банкомат, заяви регионалният директор в "Принтек" Любомир Чолаков. Така ще могат да се обменят различни валути, не само евро и левове, като и монети.