36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали пред общината във Варна, е починал тази нощ, съобщиха от Военноморската болница.

 

След като в продължение на 13 дни лекарите се бориха за живота му, а десетки хора дариха кръв и средства в помощ на Пламен, снощи той е угаснал заради полиорганна недостатъчност. Смъртта му е настъпила на 3 март около 20:30 ч., потвърди пред Дарик радио директорът на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров.

 

Пламен се заля с бензин и се самозапали на 20 февруари пред сградата на Община Варна. По този начин той протестира срещу управлението на кмета Кирил Йорданов. Пламен е държал и плакат с призиви за оставка на кмета. По-късно плакатът бе открит у служител на общината. Полицията започна разследване.

 

Кметът на всички партии, както стана известен Кирил Йорданов, вчера изгуби политическата подкрепа на ГЕРБ, след като оставката му бе поискана от протестиращите във Варна. Въпреки това Кирил Йорданов продължава да демонстрира желание да продължи да е кмет на морската столица.

 

Екипът на DarikFinance.bg изразява своите съболезнования към близките на Пламен, който със саможертвата си се превърна в лицето на революцията у нас.