Агенцията Пътна инфраструктура е изпратила писмо до фирмата, избрана за разпространител на винетки - ГДЗЗД Разпространение на винетни стикери, с покана за сключване на договора за разпространение утре, съобщиха от пътната агенция.

След направена проверка, по искане на председателя на УС на агенцията Божидар Йотов, Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд са информирали, че не са установени постъпили жалби от страна на консорциума Лукойл - Холдинг пътища, София.

Това дава възможност на АПИ да пристъпи към сключване на договора с избрания изпълнител за разпространение, приемане и съхраняване, транспортиране, информационно обезпечаване на отчитането на складовите наличности и продажбите и финансовите постъпления от продажбите на винетни стикери, посочват от агенцията.

Поради създаденото напрежение във връзка с малкия брой пунктове за продажба на винетки към настоящия момент, като социално отговорна компания Холдинг Пътища АД, счита за свой дълг да прекрати обжалването на проведената процедура за избор на разпространител на винетни стикери, съобщиха от компанията.

Считаме, че по този начин ще бъде създадена възможност да започне нормално разпространение на винетните стикери, което се надяваме да улесни бизнеса и гражданите на Република България.
Убедени сме, че това е най-правилното решение, независимо от допуснатите в наша вреда нарушения на закона при провеждане на процедурата и независимо от факта, че сдружението, в което участваме, е предложило по-ниска цена от избрания изпълнител, се посочва в съобщението.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!