Полицаите започват ефективни постоянни протести, ако до 16 октомври правителството не започне да решава проблемите в системата на МВР, съобщи пред Дарик Галентин Грозев от Синдикалната федерация на служителите в министерството.

Той  обясни, че автомобилите в МВР не са минали годишен технически преглед и няма кой да извършва поддръжката им. Не стигат и парите за дрехи и консумативи, сподели той.

Недоволните полицаи са убедени, че в правителството има хора, които възпрепятстват решаването на проблемите в МВР. Затова протеста им е насочен не конкретно срещу министър Цветан Цветанов, а срещу цялото правителство.

Това означава, че незабавно, дори в този момент, трябва да започнат преговори, поемане на ангажименти, срокове и конкретни лица, които да ги изпълнят. Защото всички напразни обещания „ще”, „след време” някой да ни направи нещо, са безсмислени за нас, коментира Грозев.

Ако правителството не предприеме действия за решаването на проблемите, на 16 октомври ще има заседание на синдикатите в МВР, на което ще бъде взето решение по какъв начин да се протестира ефективно. Този път, обаче, от Синдикалната федерация на полицаите уточняват, че протестът ще бъде постоянен и няма да приключи за няколко часа.