Полицията е стартирала специализирана операция под името „Банкерите”. Акцията се провежда тази сутрин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV.

Задържан е мъж с 55 000 лева в джоба си. „Той трябваше да пътува, защото извършва незаконна банкова дейност. Колегите отидоха с пожарен автомобил да го арестуват, отидоха до вратата: казаха, че има сигнал за пожар, защото знаеха, че няма да се отвори вратата на къщата на този човек. Пренасят се пари, добивани от незаконна лихварска дейност. В момента продължава тази операция. В МВР проверките се случват доста по-бързо и приключват доста по-бързо”, обясни министърът.

По отношение на исканата му оставка от няколко политически партии - НДСВ, БСП, СДС и ДСБ, Цветанов коментира, че разбира симбиозата от синьо-червено, но важното за него е, че „това са хора, които по никакъв начин не са допринесли за просперитета на държавата и за ефективната борба срещу организираната престъпност”. „Получих благодарствено писмо за служители, които са си свършили задълженията от баща, чиято дъщеря е изчезнала, след което е намерена и върната на родителите й”, изтъкна още Цветанов.