Днес изтича срокът, в който ще стане ясно дали първичното публично предлагане на акциите на футболен клуб ЦСКА ще бъде успешно или не.

Към края на миналата седмица броят на записаните акции беше 331 761, а за да бъде успешно листването на клуба е необходимо да се купят минимум 1.4 млн. акции.

Срокът беше удължен до 19 май, с 45 работни дни, тъй като до 31 март бяха изкупени твърде малко акции, за да бъде предлагането успешно.

Най-сериозен интерес на феновете имаше в първия ден от пускането на акциите, след което бяха сключени няколко сделки за по-големи пакети от книжата.

Вчера собственикът на клуба Александър Томов обяви, че вече 18% от акциите на клуба са в двама крупни инвеститори. Той обаче не пожела да разкрие имената им.

Цената на акция е 3 лева, а най-малкият пакет от акции, който може да бъде закупен, е 10 лота, на стойност 30 лева. Всеки, който иска да се възползва от последната възможност, за да купи акции от любимия си клуб, може да го направи от 9 до 16:30 часа, като има специален офис, открит и на стадион "Българска армия".