Консултативният съвет към Комисията за финансов надзор ще има свое заседание през следващата седмица. В него е предвидено да вземат участие петимата ръководители на дирекции в Надзора и представители на всички заинтересовани организации от капиталовия пазар, застрахователния сектор и инвестиционните фондове и управляващи дружества.

В предварителния дневен ред е заложено подписването на меморандум за сътрудничество между надзорната институция и представителните асоциации от небанковия финансов сектор.

Текстът на меморандума е разпратен до участниците в съвета за съгласуване, а срещата в Комисията за финансов надзор ще се състои в понеделник, 15 ноември.

В програмата се предвижда и "дискусия по актуални въпроси от небанковия финансов сектор". Такива бяха остро повдигнати преди седмица във връзка с неофициална информация, че КФН подготвя двойно увеличение на таксите за поднадзорните лица.

В серията от писма до различни институции, в това число и Министерство на финансите, асоциациите на инвестиционните посредници и управляващите дружества поискаха свикването на Консултативния съвет, на който да получат отговори на притесненията си, че евентуална корекция на таксите в посоката нагоре би убила бизнеса им.