Поликолор С.А. /Policolor S.A./, Уайтбийм Холдинг Лимитед /Whitebeam Holdings Ltd./ и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед /Tidal Wave Trading Ltd./ отново са отправили търгово предложение към акционерите в Оргахим.

От дружеството съобщиха, че Управителният съвет е получил уведомление за отправеното предложение.

Предложената цена по търговото предложение е в размер на 86 лева за акция.

От Оргахим допълват, че целта на предложителите е да увеличат дела си в компанията до над две трети и уточняват, че Комисията за финансов надзор /КФН/ все още не е взела отношение по предложението.

Припомняме, че на 26 февруари Поликолор С.А. /Policolor S.A./, Уайтбийм Холдинг Лимитед /Whitebeam Holdings Ltd./ и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед /Tidal Wave Trading Ltd./ бяха отправили търгово предложение с цена за лот 85 лева, за което се разбра едва на 10 март, когато КФН наложи временна забрана. В последствие стана ясно, че компаниите са коригирали предложението си, но без да пипат цената, което отново беше окончателно забранено от комисията.

В интервю за DarikFinance.bg пък Йон Флореску, представител на мажоритарите в Оргахим АД, коментира, че новото търгово предложение, което вече е факт, едва ли ще се различава особено от предходното в аспекта цена за акция. По думите му, става въпрос за доброволно търгово предложение, за което законът не изисква ценова справедливост.