"Заради апетитен джакпот тотото удължи работа". 427 906 пробват да забогатеят на Нова година” – 24 часа и водещото му заглавие с днешна дата. Тотото удължи вчера работа, за да приеме фишовете на всичките 472 906 българи, гърци и македонци. Толкова играчи се пробваха да забогатеят навръх Нова година. За джакпота от 1 641 674 лв. бяха подадени фишове за 1 759 903 лв. Той обаче не падна, съобщиха вчера от тотализатора. Вчера в нито едно от тегленията не е уцелена шестица. По същото време румънците играеха за 8 милиона евро.

„700 хиляди лева е телевизионният джакпот”. Игрите, които носят лесни и бързи печалби, ще продължат да шестват пълнокръвно на тв екрана и през 2008-а. Те не претендират, че зрителят ще се окаже с несметни богатства, ако участва. Просто раздават сравнително дребни суми - обикновено между 100 и 2000 лева, за които участникът трябва да положи минимални усилия. От него не се изискват сериозни знания, а постоянство в участието. То, от друга страна, също не е особено скъпо - 1,20 лв. с ДДС. Телевизиите печелят от този вид игри, затова те издържаха години на екрана. Тв ефирът обаче няма да остане само със семпли столевки, защото “Стани богат” - най-успешният телевизионен формат, се връща на екрана на „Нова телевизия” на 7 януари обновен и с повече пари.

„Бойко закрива „Трамкар” и „Електротранспорт” – заглавието е от 4-та страница на вестник 24 часа. Ще предложа на Столичния общински съвет петте транспортни дружества – Столичния градски транспорт, “Електротранспорт”, “Автотранспорт”, “Трамкар” и “Метрополитен”, да се обединят в едно, съобщи вчера пред 24 часа Бойко Борисов. “Сега петте фирми имат 5 бордове по 5 души, занапред ще остане само един съвет на директорите от петима и един изпълнителен директор, избран в конкурс”, отсече генералът. Бъдещата единна фирма ще се казва вероятно “Софийски градски транспорт”. Цялото интервю със столичния кмет е публикувано на 13-та страница във вестника и е озаглавено: „Овчаров е победителят на годината”. Борисов казва още: „Правим транзитни тунели на булевард „България” и при Телевизионната кула, а също и трамвай стрела под „Дондуков”. От международните страници на това издание ще разберете, че синът и съпругът наследяват на политическата сцена Беназир, а спецтелефон свързва Саркози и Карла.

„Президент и крале честитят на народа” – темата на втора и трета страница във вестник Труд. Тук четем, че традицията за новогодишните обръщения е въвел Батенберг, а тази вечер Георги Първанов ще ни хвали за Европейския съюз и сестрите, но ще скастри леко кабинета.

Нататък в броя четем: „Метро и трамваи се движат на 20 минути в новогодишната нощ”,Лифтовете работят без почивка” и „Преспи сняг в първите дни на 2008-ма година”.

Удариха наркобандата на сърбина Куйович”. Сърбинът Будимир Куйович на 39 години и трима от хората му бяха заловени с 60 кг хероин. Ударът бе нанесен ден преди Нова година от антимафиотите от ГДБОП и колегите им от Стара Загора, Пловдив и Хасково. Чужденецът, залавян у нас още преди 5 г. за дрога, бе изгонен от страната през 2005 г. Но се върнал с фалшиви документи. Заради скандала преди месец подаде оставка главния секретар на МВР Илия Илиев, припомня изданието.

Първото заглавие на Стандарт:Бербо по-скъп от Хари Потър”. Димитър Бербатов засенчи Хари Потър. Цената на българина скочи до небесата след 4-те му гола срещу Рединг. Нападателят на Тотнъм вече струва 25 млн. паунда, което прави повече от 67 милиона лева и половина, съобщи неделното издание на „Мирър”. Сега Бербо е по-скъп от Даниел Радклиф - актьора, който играе прочутия магьосник. Тийнейджърът е извадил 23 млн. паунда от филмовата поредица. Бербатов струваше 20 млн. паунда преди мача с Рединг, но за 90 минути вдигна сумата като с магическа пръчка. С пачките към Тотнъм вече се отправиха Манчестър Юнайтед и Милан, научил Стандарт. Почвата опипват още Челси и Реал (Мадрид). Следващите две страници в това издание са посветени на новогодишните купони в различните градове на страната.