Вестник 24 часа

"Десни пишат "уво" за Сергей"

Основанията са корупция по всички етажи на властта, kекомпетентност в управлението на държавата и провал на членството ни в ЕС. Заповедите ще бъдат раздавани в продължение на два часа по най- оживените улици.

"Царят иде за съвета на коалицията"

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще се върне от Мадрид за сбирката на тройната коалиция в петък. Очаква се да бъде обсъдена законодателната работа през есенната сесия на парламента и приоритетите на управляващото мнозинство до края на годината. Неофициално се знае, че ключова тема ще бъде усвояването на бюджетния излишък, посочва изданието.

"Удължават изгодно майчинството на 410 дни"

Коментар по повод предложението на социалното министерство от догодина младите майки да получават 90 процента от заплатата си 410 дни, вместо 315, както е сега. Екипът на Емилия Масларова работи и по законопроект за кредитиране на младите семейства.

"Строители ще си купят политици!"

В края на 2010-2011 г. предлагането на офиси ще изпревари търсенето. Или ще има срив на пазара на имоти, или ще има отдушник - тези строители да купят политиците и да прокарат законова норма фирмите да имат офиси само в офисцентровете. Това прогнозира в интервю за вестника банкерът Стоян Александров.Според него ще се намерят и аргументи - че данъчните ще могат спокойно влизат в офисите, че такава е световната практика. В много държави не се допускали офиси в жилищни сгради.

Вестник Труд

"Десните ще разписват оставката на кабинета"

Основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки желаещ ще може да сложи подписа си върху заповедта.

"Може да се стигне до недостиг на електроенергия тази зима"

Това казва бизнесменът Христо Ковачки. Според него, ако "Булгаргаз" спре или намали подаването на газ към топлофикациите заради 235 млн. лв. дългове, ще се стигне до по- високо потребление на ток. Изданието посочва и думите на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, според който няма недостиг на електроенергия, дори има излишък.

Вестник Монитор

В интервю пред изданието председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов казва, че с партиите от ЕНП обмислят бойкот на определени заседания на парламента. Правителството е малцинство спрямо
обществото, отбелязва той.

Вестник Сега

Сред първите законопроекти, с които ще започне есенната сесия на парламента, най- вероятно ще са обединените проекти за промени в закона за обществените поръчки и за публичност на лобистката дейност, съобщил председателят на Парламентарната група на БСП Ангел Найденов. Трябвало да се провери на какъв етап е стигнало обединението на проектите,които са затлачени от години. Заедно с това депутатите трябва да се заемат и със закона за конфликта на интереси, който бе приет на първо четене.

Вестник Стандарт
 
"Гледаме бебета като шведките"

С новото увеличение на срока за майчинство ще гоним рекорда в Европа, който е 480 дни в Швеция.

"Двама министри дават над 100 общини в цялата страна на
прокурор"

Министърът на държавната администрация Николай Василев и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще занесат днес на главния прокурор Борис Велчев папки с данни за кметства, които незаконно събират такси. Те събирали такси за откриване търговски обекти или лицензиране на фирми.

Вестник Класа

Социалното министерство ще се опита да намали безработицата от 6.5 процента на 5.5 на сто. Изданията допълват, че заради инфлацията ще бъде отпусната еднократна помощ от 100
лв. на над 850 000 души.

"На 5 септември правителството ще обсъди вариант "Б" за
решение на проблема с отпадъците на столицата"

Цитирана да казва това е вицепремиера Меглена Плугчиева. Тя обаче отказала да назове какво предвижда той.

Вестник Новинар   

Токът може да поскъпне с 50 процента, ако бъдат въведени евроизискванията за опазване на  околната среда в ТЕЦ-овете. Той подписа вчера договор с Агенцията за приватизация за продажбата на 100 процента от капитала на "ТЕЦ-Бобов дол".

"До пет месеца София може да направи първата си копка на
завода за преработка на битови отпадъци"

Това заявява началникът на дирекция "Околна среда" в Столичната община Петър Трайков. Това било възможно само ако депутатите гласуват промените в Закона за опазване на околната среда, които ще позволят ускоряване на тромавата процедура по издаване на ОВОС и разрешително за строеж, която отнема години.

Вестник Дума

Проблемът с балите с боклук на софиянци е изцяло политически, който се използва преди избори, заяви кметът на столицата Бойко Борисов.

Вестник Пари

"Имотният пазар изтрезня"

Отрезвяване на продавачите, но не и криза очакват брокерите на имоти на жилищния пазар в страната следващите месеци. Най- проблемна в София е продажбата на жилища около 1500 евро за кв. метър без добра инфраструктура.

/БТА/