Митко Събев не е присъствал на общо събрание на акционерите на Петрол Холдинг и не е гласувал за решенията, взети на него. Според Събев, такова общо събрание дори не се провело и това се доказва от оригинален документ, подписан от него, Денис Ершов и Александър Мелник, в качеството им на акционери в Петрол Холдинг АД.

Това пише в писмо до медиите на Събев, разпратено късно снощи.

Събрание, което не е било проведено, няма как да вземе решенията, описани в документа, който е внесен в Търговския регистър и, съответно, цитиран от медиите, допълва Събев. Няма логика и причина аз да гласувам за своето освобождаване, както и за останалите промени в съвета на директорите и в устава на дружеството, фигуриращи във въпросния документ, заключава той.

Всичко това доказва, че документът, предоставен на Търговския регистър, е груб фалшификат, изготвен от хора,  които не познават законите и живеят с убеждението, че всичко им е позволено, продължава Митко Събев в писмото си.

Взети са всички законови мерки, касаещи случаите на изготвяне на документ с невярно съдържание. Призовавам компетентните органи незабавно да изискат от двамата акционери временните удостоверения, с които са гласували. Защото непредставянето на такива всъщност беше причината за непровеждане на събранието, допълва той.

Искам отново да подчертая, че предприетите действия от страна на двама от акционерите в Петрол Холдинг,  показват манталитет и начин на мислене, несъвместими със законовите и етични правила на европейска България, както и пълна липса на трезва преценка на действията и последствията от тях. Спокоен съм, защото вярвам, че законовата и институционална среда в България няма да позволи подобно поведение, заключава Митко Събев.