Mного е вероятно служебният синдик, който ще бъде назначен в КТБ след промените в Закона за банковата несъстоятелност, да раздели цесиите на наши и ваши. Едните ще бъдат анулирани, а други приети и изпълнени, коментира пред ТВ7 адвокат Константин Симеонов, който представлява мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

Симеонов посочи, че има много известни и знакови фигури, които са направили цесии на своите вземания от трезора.

Той прогнозира, че спешно приетите промени от парламента ще доведат от вълна от дела, заради прилагането му със задна дата.

"Специалният закон, с който се назначава служебен синдик, цели по някакъв начин да се попречи на нормалната дейност на квесторите. Той ще може да действа със задна дата, но това е малко трудно. Затова в преходните разпоредби е записано - прилага се със задна дата. Делото в Софийския градски съд за несъстоятелността на КТБ е такова и на него ще бъде повлияно. Това е специален закон за специален случай", смята Симеонов.

Той добави, че самолетът на Цветан Василев е продаден. "Решение на съда има, самолет няма. Машината е на лизинг и не е собственост на Цветан Василев, а на лизинговата компания. Спира се плащанията и компанията си го прибира. По данни е продаден отдавна".