Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ако информацията е смущаваща, сделката с пенсионния фонд "Доверие" може да бъде спряна.

"Що се касае до съобщението на сегашния виенски собственик, че е приключил преговорите, аз го разбирам, че е приключил предварителни преговори и предстои да внесе съответните документи в Комисията за финансов надзор. В тясна връзка съм с председателя господин Мавродиев, който ме увери, че ще направят всички необходими проверки. В това число и службата, която преди малко коментирахме, ще бъде на негово разположение, уверих го пък аз в това. Така че крайният резултат да бъде едно прозрачно решение и, надявам се, един собственик, който добре да се грижи за спестяванията, пенсионни макар, на хората", коментира министър-председателят.

Орешарски добави: "В действащото законодателство обаче има достатъчно механизми, ако информацията е силно смущаваща, сделката да бъде спряна. Аз не мисля, че ръководството на Комисията за финансов надзор и ръководителят й е безотговорен човек".