Ангел Семерджиев запази становището си, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране спазва сроковете за приемане на наредбите, за които Европейската комисия ни наказва.

Това бе единственият коментар на оставката му като председател на енергийния регулатор, която вчера бе поискана от премиера Бойко Борисов. Ангел Семерджиев бе категоричен, че комисията може да работи без всеки един от нейните членове, включително и него самият.

„Комисията по начина, по който работи, е структурирана като държавен контролиращ орган, може да работи без който и да е от нас, тоест може да работи и без мен също така качествено, дoри по-качествено. Колегите са тук и продължават да работят, аз съм си подал оставката", каза Семерджиев.

Той посочи, че няма какво други да каже и има нужда от време, за да осмисли това, което става. „Това, което съм имал да кажа по проблема с наредбите, вече съм го казал", обясни той.

Миналата седмица, след като Европейската комисия започна наказателни процедури за четири наредби в енергийния сектор, Ангел Семерджиев заяви, че ръководената от него комисия има срок до лятото, за да ги приеме. Той е определен от закона, приет от Народното събрание. Затова Семерджиев отхвърли обвиненията на ресорния министър Делян Добрев.