Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка, съобщава bTV като се позовава на свой източник. Това е поводът правителството спешно да обсъжда нов състав на регулаторната комисия, според телевизията.

Малко по-късно от регулатора потвърдиха информацията пред агенция БГНЕС.

Евгения Харитонова пое Държавната комисия по енергийно и водно регулиране през март след уволнението на тогавашния председател Ангел Семерджиев и след неуспешната кандидатура на юристката Юлиана Иванова. Мандатът на Харитонова е до септември 2014 година. Преди да постъпи на шефския пост в ДКЕВР Харитонова бе заместник на Делян Добрев в Министерството на икономиката и енергетиката и има опит като служител на регулатора.

В момента Харитонова е изправена пред трудна задача да вземе решение за цената на тока, която изкуствено бе намалена след уличните протести от началото на годината. Според последните й изказвания, цената на електроенергията няма да се променя поне до есента, като междувременно се разглеждат предложения за промяна в начина, по който се образува цената на тока за потребителите.