Все още не са водени разговори с шефа на НАП Красимир Стефанов за евентуалното оглавяване на НОИ от негова страна. Това заяви самият Стефанов в седмицата по „Дарик”.

 

Стефанов бе категоричен, че си „тежи на мястото” в приходната агенция, защото познава работата й като петте пръста на ръката си, докато с осигурителната материя никога не се е занимавал. Стефанов не даде категоричен отговор на въпроса дали ако му се предложи да оглави осигурителния институт, ще откаже поста.


Време е да успокоим топката в реформите в приходната администрация. Системата вече е уморена от тях, категоричен бе Стефанов. Той припомни, че от няколко години непрекъснато текат сливания в системата.

 

Според Стефанов в момента не е моментът за окрупняване на институции – например НАП и НОИ.

 

"Работим на макс"

„От догодина бюджетите на НОИ и НЗОК ще се правят от финансовото министерство, респективно от НАП”, допълни шефът на приходната агенция.

„Националната агенция за приходите е натиснала педала докрай и работомерът е в червено”, категоричен бе Красимир Стефанов. Той изрази категорично несъгласие с оценката на Симеон Дянков, че не се справя достатъчно добре с ДДС – измамите. "Откакто излезе интервюто с Дянков, се опитвам да се свържа с него, но поради голямата му заетост не успяхме да се свържем", каза Стефанов.

Според шефа на НАП идеята за свързването на касовите апарати със системата на приходната администрация е съществувала още от управлението на предишното правителство, но с идването на ГЕРБ е разработена и осъществена. Стефанов припомни множеството законодателни промени, които станаха по идея на приходната агенция. Освен това има сключени споразумения за съвместна работа с различни институции, за да се подобри работата по събиране на данъците.

Шефът на НАП се похвали и с отстраняването на 80 души от неговата агенция, които са уличени в корупционни схеми.