Шефът на Труйс груп холд АД Доц. д-р инж. Николай Михайлов бе отличен от Фондация Буров с приз за индустриално управление.

Михайлов, който е Председател на Съвета на директорите на TRACE, е роден през 1955 година в старозагорското село Мъдрец. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия, Икономическия университет във Варна, специализирал е в Австрийската Стопанска Камара. През 1991 г. получава научната степен – доктор на техническите науки, а през 2001 г.  придобива научна степен доцент в Катедра "Пътища" на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Професионалната му биография започва в системата на Главно управление на пътищата. В периода 1991-1993 г. е ръководител на Конструкторския отдел, след това и главен инженер в "Пътно управление"- Стара Загора.

През последните няколко години ръководената от него Трейс Груп Холд АД изпълнява едни от най-големите инфраструктурни обекти в страната. Нейно дело е отсечката на магистрала "Тракия" от Оризово до Стара Загора, като и рехабилитацията на пътя Гилян - Прищина в Косово, ремонтите на много главни пътища. Сред емблематичните проекти на дружеството са и разширяването по натовски стандарти на пистата на военното летище "Граф Игнатиево" и разширението на софийското метро в центъра и "Младост". В момента дружеството е водещ партньор в изграждането на лот 2 на АМ „Тракия” в отсечката Стара Загора – Нова Загора.

По инициатива на Николай Михайлов в Трейс е разработена обучаваща система за привличане на млади специалисти. Холдингът има стажантска програма, в която участват ежегодно десетки ученици и студенти от професионалните училища в страната и Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, УНСС и Икономическия университет във Варна. Като резултат от тази програма в момента в групата работят над 50 млади строителни инжeнери и икономисти.

Фондация Буров отличава и главният изпълнителен директор на ПОК Доверие Даниела Петкова за финансово управление през 2010 година.

Петкова е родена в Добрич. Завършила е висшето си образование в УНСС. Започва работа в компанията още при създаването й през 1994 г. 

В резултат от предприетата от нея реорганизация на компанията и успешно проведени кампании за избор на професионален и универсален пенсионен фонд през 2002 г. ПОК Доверие става номер едно по брой осигурени лица. Към края на 2010 г., клиенти на компанията са над 1 300 000 български граждани, като за сравнение, в началото на 2000 г. те са около 90 000 души.

От 2006 г. до сега ПОК Доверие е неизменен лидер на пазара и по размер на управляваните активи в пенсионните фондове, които към края на 2010 г. са над  1.3 милиарда лева при около 11 милиона лв. през 2000 г.

Даниела Петкова е член на Управителния съвет на КРИБ и БАДДПО, председател на Комитета на актюерите на БАДДПО.