Въпреки призивите за разум от страна на социалния министър, синдикатите не дадоха знак, че са готови да отстъпят пред идеята осигурителният стаж да започне да се покачва макар и с месеци от началото на 2011 г. В „Седмицата" на Дарик изпълняващия длъжността президент на КНСБ Пламен Димитров заяви, че очаква яснота за това какво иска правителството на среща с премиера Бойко Борисов в понеделник.

„Предложението, което Симеон Дянков връща, е старото предложение, което ние очевидно не приемаме. В понеделник продължаваме с колегите от „Подкрепа" да обсъждаме какво и как става, ако се приеме това предложение", обясни Димитров.

„Настроението на нашите структури е изключително остро. Не заплашвам никого, но просто искам да кажа, че търпението на хората е стигнало изчерпана фаза. И ако продължаваме в този план да се „гъбаркаме", до никъде няма да стигнем. Крайно време е, когато се поемат ангажименти и се намери компромисна формула, а такава беше намерена, тя да бъде потвърдена от всички останали и да се върви напред", допълни той.