Изпълнителеният директор на Летище София Пламен Станчев е сменен със заповед на транспортния министър Александър Цветков, съобщиха от министерството на транспорта.

От утре поста му поема Асен Танчев, който до момента ръководешще отдел „Център за информация и координация” в столичната аерогара.

В официалното съобщение на транспортното министерство е посочено, че причината за смяната е „прилагането на нови идеи и подходи в управлението на летище София, които да доведат до по-високи икономически резултати”. 

Досегашният директор на летището Пламен Станчев беше сред малкото директори на държавни транспорнти предприятия, които запазиха поста си след като Александър Цветков пое транспорнто министерство от своя предшественик от тройната коалиция  Петър Мутафчиев. До момента Пламен Станчев не бе открит за коментар.
 
Новият директор на Летище София Асен Танчев започва работа на Летище София през 1977 г. в Координационния център. От 1996 г. заема ръководни постове в частни авиокомпании. От 2006 г. до 2010 г. на Летище София заема постовете на ръководител отдел „Трансфер координация и оперативно управление на дейностите” и ръководител отдел „Център за информация и координация”. Танчев има висше икономическо образование по специалностите „Маркетинг” и „Стопанско управление”. Притежава и професионална квалификация в гражданската авиация от различни европейски институти и авиокомпании.