Спира се поръчката за рециклиране на вагони във Вагонния завод Интерком в Дряново, каза за Дарик народният представител от БСП Ивелин Николов. Така над 300 семейства, не само от Дряново, остават без препитание. Според  депутата, причината за това е, че правителството смята, че е нецелесъобразно в България да се рециклират вагони.

Искам този случай да бъде по-подробно проверен, да се проучат цените в Европа и да се види това полезно ли е за икономиката не само на страната, а и на Дряново, каза Николов. Депутатът има намерение още тази седмица да призове народните представители от региона да настояват пред Министерство на транспорта проектът да продължи и в двата завода - в Дряново и в Септември. Това е поминък поне за 2-3 години напред за дряновци и е полезен не само за града, а и за целия железопътен транспорт, коментира Николов.

40 пътнически вагона трябваше да бъдат рециклирани в заводите в Дряново и Септември. Цената на един от тях е 940-950 хиляди лева. Средствата за рециклиране бяха по програма на правителството за изработване на нови пътнически вагони. В Дряново трябваше да бъдат рециклирани 20 вагона.