Продължават споровете около Закона за горите - това стана ясно по време на срещата между представители на екоорганизациите, бизнеса и правителството, която продължава и в момента в Народното събрание.

След поредица от работни срещи, на които са обсъждани текстове от закона и са правени конкретни предложения, стана ясно, че споразумение по основните моменти не е постигнато.

Законовата поправка, която позволява да се строят ски писти и съоръжения без промяна на предназначението на земята, станала популярна като "Витоша ски", все още представлява най-големият спор.

Екоорганизациите не се обявяват против инвеститори, които спазват закона, уважават гражданите и не ги изнудват, затваряйки ски пистите, заяви Петко Цветков от Българска фондация "Биоразнообразие".

По думите му природозащитните организации категорично настояват, когато се унищожава природата за сметка на застрояването, да се променя предназначението на горите. Междувременно стана ясно, че ако исканията на еколозите бъдат приети от народните представители, компанията "Витоша ски" няма да възобнови работата на лифтовете и през следващия сезон.