Здравният министър доктор Стефан Константинов заяви, че според него има проблеми в НЗОК и там се случват неща, които не са му по вкуса. Освен това той определи като смущаващ факта, че от бюджета на институцията ще се прехвърлят 340 милиона към здравното министерство за следващата година.

Стефан Константинов заяви, че днес се е срещнал с мениджър на една от болниците, които са били ощетени от здравната каса по отношение на бюджета:

„Директор на болница, който се оплаква и ни показва колко са малко средствата за неговата болница, а колко много били дадени на друга болница, която не могла да ги усвои. Определено тези неща не се нравят на един здравен министър".

Здравният министър коментира и идеята на лекарския съюз да преговарят с представители на НЗОК на площада: „Интересна идея. Добре, че не преговарят с мен. Това е работа на касата".

Попитан дали ще отиде на утрешния протест на лекарите, Константинов отговори: „Мисля, че ще е много перверзна ситуация един министър на здравеопазването да отиде на протести, за да протестира срещу здравеопазването. В крайна сметка моята работа е да се справям и да се помъча да решавам проблеми".