Между 700 хил. и 1.1 млн. лева е получила от правителството столичната фирма „Гео 2000" ООД за измерването на свободния капацитет на сметището в село Цалапица. Това твърди зам.-кметът по общинска собственост Александър Долев, но уточни, че данните му са непотвърден все още слух, тъй като от Министерски съвет му отказали всякаква информация по темата. Според мен това е семейна фирма и ми е чудно как без да се яви на конкурс изпълнява такава поръчка на Министерски съвет (МС), допълни зам.-кметът. 

Според Долев, името на въпросната фирма не се е появило в нито един държавен регистър за обществени поръчки, следователно в нито една община не е печелила конкурс. 

Ще сезирам Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция, както и Софийска градска прокуратура, категоричен бе Долев. Той допълни, че ще поиска и пълен одит на всички обществени поръчки, които МС е направил.

За 1 млн. лева ще измеря всички сметища в България. Това заяви за Дарик управителят на фирма „Гео 2000" ООД Николай Георгиев. Според думите му, договорът между дружеството и Министерски съвет е бил подписан някъде около месец септември, но отказа даде друга информация и насочи въпросите на Дарик към кабинета „Борисов".