Спряно е строителството на новата спортна зала в София, обявиха от Синята коалиция като се позоваха на решение на ДНСК. Според тях причината е, че се е работило без проект и без строителен надзор. Сините твърдят, че 50 милиона лева ще бъдат заграбени от този обект, тъй като значително били занижени параметрите на залата. Те ще сезират по случая главния прокурор и комисията за борба с корупцията в Народното събрание.

„Всяко строителство, което се извършва без одобрен проект и без надзор по конструктивна част и строителен надзор, е незаконно строителство. Затова ние апелираме незабавно да бъде прекратено строителството в този му вид", каза Иван Иванов.

„За момента е спрян строежът. Аз се свързах с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По наши данни се готвят близо 50 млн. лв. да бъдат откраднати от този строеж. Търгът, който е спечелен от Главболгарстрой за 107 млн. лв. със 63 000 кв. м, което премиерът Борисовго договори за 90 млн. лв., в момента се изпълнява без никакъв работен проект. Абсолютно с понижени стойности: в момента вместо 63 000 кв. м е 48 880 кв. м застроена площ, височината от 4,8 метра е свалена на 3,35 метра - една трета от височината, изчезват няколко стотин паркоместа, тренировъчна зала, която е 24 х 36 м и е основната тренировъчна зала, няма да може да бъде използвана, защото са вкарани вътре през 6 метра колони", обясни Михаил Михайлов от Синята коалиция.