Държавата да възобнови дейността на безмитните магазини  като антикризисна мярка. Това предложение е направил кметът на Свиленград инж. Георги Манолов до министър-председателя Бойко Борисов и до Министерски съвет.

Решаването на този въпрос  е  от  голямо значение за граничната община Свиленград, коментира Георги Манолов. Със закриването на безмитната търговия през 2008 година в  Свиленград са загубили работата си над 150 души, като  95 са получили уведомления за масово уволнение. В мотивите си Манолов изтъква, че в условията на икономическа криза създаването на работни места, увеличаване на приходната част от данъци и осигуряване на свеж ресурс във валутната система чрез стимулиране на експорта, би било добра антикризисна мярка.

Кметът на Свиленград отправя предложение държавата да преразгледа решението си и да се възобнови дейността на безмитните оператори по сухопътните граници на България. Това да стане  при гарантирани печалби за държавата и упражняван стриктен контрол върху дейността им в съответствие с европейските норми и изисквания за безмитна търговия.