Производителят на електрически автомобили Tesla е на път напълно да промени автомобилния пазар. Компанията вероятно ще увеличи броя на поръчките си до над 1 млн. годишно, прогнозират от Morgan Stanley, като повишиха целта си за акциите на Tesla до диапазон от 153 до 320 долара за лот.

 

Нещо повече Tesla е на път да се превърне в глобален лидер в производството на електрически батерии, където също ще промени пазарните правила.

 

Компанията планира да изгради най-големия завод за Li-Ion батерии в света. Това ще промени изцяло нейния профил. Така тя ще може да произвежда повече автомобили на по-ниска цена, като при това покрие и сериозен дял от пазара на батерии за компютри и други устройства извън автомобилния отрасъл. Ако това се случи от Morgan Stanley са готови да повишат целевата цена на акциите на 500 долара.

 

Очаква се Tesla почти да удвои дела си от пазара на автомобили до 2028 г. До тогава компанията ще продава над 1.1 милиона бройки годишно от моделите S, X и E. Вчера акциите на Tesla Motors затвориха на цена от 217.65 долара.