Собственикът на Софарма Огнян Донев и бизнесменът Любомир Павлов са новите инвеститори в  ежедневниците 24 часа, Труд, 168 часа и редица списания.

Споразумение за продажба на медийния бизнес между ВАЦ Медия Груп и БГ Приватинвест, в което двамата бизнесмени учстват, е било подписано днес, съобщава вестник Труд.
 
Приватинвест ГмбХ е австрийско дружество с предмет на дейност медийни инвестиции в България, учредители на което са Карл Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев. Тримата имат дълъг инвестиционен опит в медии в различни европейски страни, като в момента притежават електронни и печатни медии в Холандия.

ВАЦ навлезе в България чрез покупката през 1997 година на водещите вестници Труд и 24 часа.

От няколко години имаме желание да навлезем на пазара на сериозните медии в България", каза Карл Хабсбург, управител на БГ Приватинвест. Считаме, че независими и свободни медии са особено важни за една демокрация и вярваме, че можем да изиграем своята роля - като стратегически инвеститори със значителен медиен опит в централна и източна Еропа - за гарантиране на медийния плурализъм в България.. Особено се радваме, че имаме възможност да придобием именно прес-групата на ВАЦ в България, която включва знакови заглавия като 24 Часа, Труд и 168 Часа.

Целта ни е не само да запазим лидерските позиции на пресгрупата, но и чрез това да гарантираме свободата на словото в България, допълни Христо Грозев, управител в българското дружество, придобиващо активите на ВАЦ.