За Европейската комисия е от изключителна важност да бъде завършено трасето на магистрала „Струма” и основен приоритет при пътните проекти през следващия период 2014 – 2020 ще бъде довършването на ЛОТ 3. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Министърът посочи, че трасето на ЛОТ 3 е тежко. Това е най-скъпият участък от всички магистрали в страната, съобщава агенция „Фокус”.

„Предвиждаме в следващия програмен период и още няколко важни магистрали, между които и „Хемус”.

Ще се опитаме да довършим „Хемус”. Ще се опитаме да започнем първия участък Ябланица - пътят Плевен - Ловеч в най-кратък срок след стартиране на програмата.

Пътят е приоритетен, защото свързва столиците Букурещ и София”, каза министърът. На въпрос – дали ще има европейски пари за магистрала „Хемус”, министър Данаил Папазов отговори: „Европейски пари за „Хемус” ще има след съответната нотификация от Европейската комисия”. Той допълни, че това са все още са проекти, които се обмислят. Те са приоритетни както за правителството, така и за Министерството на транспорта, и за всички, които се занимават с ОП „Транспорт”.