На проведено вчера извънредно общо събрание на акционерите на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София от Надзорния съвет на дружеството беше освободен Джон Патрик Пауър.

 

В същото време в съвета влязоха Цветелина Бориславова, Мартин Ганев и Джейсън Кук, се посочва в отчета за ОСА публикуван на страницата на БФБ.

 

Акционерите одобриха получаването на финансиране от акционера СИЕСАИЕФ АД чрез кредитна линия в размер до 35 милиона евро.

 

На ОСА беше взето и решение капиталът на БАКБ да бъде увеличен на 25 249 450 лв., чрез издаването на нови 12 624 725 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас с номиналната стойност 1 лев всяка една и емисионна стойност от 4 лева за всяка.

 

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на ОСА, или към 19.07.2011 г.


Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 15.07.2011 г.