Започва втората седмица от най-горещата финансова надпревара за сезона!

Ето няколко полезни съвета:

-          Изтеглихте ли кредит? Ако не сте, направете го сега. По този начин увеличавате първоначалния си капитал, а оттам и шансовете си за успех!

-          Вече има близо 100 създадени фонда. Присъединете се към тях или създайте свой такъв. Като го направите, наберете бързо минималния капитал, за да започнете да инвестирате. Ако не можете да наберете 5 души, поканете хора извън играта, като копирате уникалния за вашия фонд линк на видно за вашите приятели място.

-          ВАЖНО: Сделките на БФБ не ви гарантират сделка в играта! Защо? Пример: на БФБ има оферта купува на 10.00 лв. и оферта продава на 10.50 лв.. Тези оферти можете да ги видите в меню Поръчки след като изберете с мишката кода на компанията. Вие пускате оферта купува на 10.30. След малко виждате сделка в БФБ в реално време на цена 10.00 и се питате защо моята оферта купува не мина, като тази сделка е по-ниска от нея. Отговорът е: На БФБ сделките стават всяка секунда, а в играта на 5 минути. Тоест някой продавач може да е пуснал реална оферта продава на 10.00, която се е осъществила за секунда и изобщо не се отчита в играта на 5-тата минута. Решението: пускайте пазарни поръчки. По този начин шансът ви да сключите сделка се увеличава значително.

 

Малко статистика за душата:

Вече над 8 000 души се регистрираха в Улица на Парите! Не всички се виждат обаче в класирането, където попадат само активните играчи!

Над 700 активни играча сключиха почти 6 000 сделки само за една седмица!

Отговори на някои чести въпроси:

: Защо не мога да сключа сделка?

-          Защото вашата оферта не съвпада с насрещна реална такава. За целта пуснете пазарна поръчка.

: Къде мога да видя офертите?

-          Офертите се намират в меню Поръчки след като изберете кода на желаната от вас компания.

: Кога мога да търгувам?

-          Сделки можете да сключвате само по време на търговската сесия всеки работен ден от 09:30 до 13:45. Има и междинен аукцион 10:50-11:00, в който също не можете да сключвате сделки. Индекси можете да пазарувате по всяко време.

: Как се изчислява отворената къса продажба?

-          Отворената къса се изчислява на база средна цена за деня. Това ще рече, че вашата отворена къса може да е губеща, но изчислението да я прави да изглежда печеливша. Не се подвеждайте да я затваряте само на база колко доходност ви се показва в портфейла. Винаги преди да затворите къса или маржин погледнете офертите! При затваряне на къса се гледа най-добра оферта продава; при маржин – купува. Този принцип е възприет, защото офертите изчезват в 13:45 и няма как да се направи напълно точно класиране на база друг критерий. Не забравяйте, че всички къси и маржини ще бъдат спрени в последните две седмици на играта.