Втори ден продължава националният протест на фермерите. Земеделците протестират срещу по-малкото пари за сектора, заложени в бюджет 2012. След среща министърът на земеделието и представителите на браншови асоциации в сектора не се споразумяха и протестите ще продължат до постигане на консенсус. Фермерите протестират, че в бюджета за следващата година са заложени със 230 млн. лв. по малко отколкото в разписаната от асоциациите в сектора и правителството преди изборите финансова рамка за земеделието, възлизаща на 570 млн. лв. Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се извини по-рано през деня на земеделците, но обясни, че това са възможностите на хазната за 2012-а година.

Междувременно протестът на зърнопроизводителите край село Капитан Андреево затвори пътя към Турция, за да отправи обръщение към правителството и премиера Бойко Борисов. Не искаме да сваляме никого, настояваме за ясни правила в сектора “Земеделие”, прочете земеделският производител от Раднево Ганьо Радев. Протестът продължи с хоро на пътя, което поведе председателят на Съюза на зърнопроизводителите от Хасковска област Тенчо Тенчев. Няма напрежение на мястото, фермерите дори се извиняват на шофьорите за причинените неудобства. С близо 350 машини фермерите са на около километър от границата с Турция. Те изразяват недоволството си под музиката на оркестър „Звезди“, а за веселия протест са приготвили 600 пържоли и 350 хляба.

20 земеделски производители от Гоцеделчевско се събраха на главния път Гоце Делчев-ГКПП-Илинден, като изкараха край пътя 10 селскостопански машини. Според  тютюнопроизводителя Иван Сабахлъков дребните земеделци в България са ощетени, тъй като са принудени да работят с трактори от 70-те години.

По думите му за проблема в бранша се алармира от 10 години, но исканията им остават нечути. "Никой не ни подкрепя, а постоянно ни нападат с думите "тези селяни какво искат", обидно е, каза в интервю за Дарик радио-Благоевград Иван Сабахлъков.