8 учители са с положителни проби за COVID-19  в столичното 55 –то училище „Петко Каравелов“. Възможно ли е да има заразени деца и какво е състоянието на болните преподавателите?

Всички заразени учители се намират под домашна карантина и нямат симптоми на заразата. Някои от тях са били с децата на 15-ти септември, информират от учебното заведение пред Нова телевизия.

„Дали има заразени деца ще кажат здравните органи. Днес предстои тестването на всички, които са имали контакт със заразените педагози”, коментира директорът на 55-то СУ „Петко Каравелов“ Таня Иванчева.
 
„В неделя колега си е направил PCR тест по собствено желание, който излиза положителен. В понеделник всички имали контакт с него бяха изследвани. Бе взето решение да се направят тестове и на целия персонал в училището, включително и на непедагогическия”, добави Иванчева.

Как ще се процедира при дете без маска в училище

Тя обясни, че учебният процес продължава по план. Успокояващо за родителите било, че всички учители, които се намират в сградата към този момент са абсолютно здрави и с отрицателни тестове. Директорът добавя, че има ресурс всички педагози да бъдат заменени и уроците да продължат нормално.
 

istock
istock

„Не се притеснявам много от ситуацията. Това не е нещо, което е неочаквано. Беше ясно, че когато много хора се събират на едно място, въпреки мерките, заразени ще има. Рискът винаги е там”, добавя родителят на две деца от училището Дончо Ангелов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg