Правим всичко възможно, ако така добре управляваме пандемията, 31 януари да пуснем и големите ученици, защото седят вкъщи и губят навици.

Това съобщи във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който посети СУ "Йордан Йовков" в село Рибново.

Правителството отпусна 1,275 млн. лева за разширението на училището, каза премиерът и допълни, че в него учат 500 ученици.

2 милиона лева за образование отпусна правителството

Към училището се изгражда нов корпус за спортни дейности. Колкото повече игрища, салони, компютърни и класни зали, толкова по-добре за бъдещето, каза премиерът.

Премиерът Борисов акцентира върху подкрепата на правителството за българските общини, независимо от партийната принадлежност на кметовете им.



"Днес един колега бивш говореше за симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Но ние даваме пари за училищата. Тук нали са български деца? Навсякъде учат деца и трябва да се образоват. Тези, които буквално си чешат езика с темата, нека да погледнат училищата, игрищата - всичко е сменено - дограми, обзавеждане и тук учат децата. 500 ученика! Как да не го разширим?", посочи министър-председателят. Премиерът Борисов изтъкна уважението към различните вероизповедания и също така акцентира върху значението всички български деца да бъдат образовани.

По време на посещението си Борисов бе придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg