Правим всичко възможно, ако така добре управляваме пандемията, 31 януари да пуснем и големите ученици, защото седят вкъщи и губят навици.

Това съобщи във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който посети СУ "Йордан Йовков" в село Рибново.

Правителството отпусна 1,275 млн. лева за разширението на училището, каза премиерът и допълни, че в него учат 500 ученици.

2 милиона лева за образование отпусна правителството

Към училището се изгражда нов корпус за спортни дейности. Колкото повече игрища, салони, компютърни и класни зали, толкова по-добре за бъдещето, каза премиерът.

Премиерът Борисов акцентира върху подкрепата на правителството за българските общини, независимо от партийната принадлежност на кметовете им."Днес един колега бивш говореше за симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Но ние даваме пари за училищата. Тук нали са български деца? Навсякъде учат деца и трябва да се образоват. Тези, които буквално си чешат езика с темата, нека да погледнат училищата, игрищата - всичко е сменено - дограми, обзавеждане и тук учат децата. 500 ученика! Как да не го разширим?", посочи министър-председателят. Премиерът Борисов изтъкна уважението към различните вероизповедания и също така акцентира върху значението всички български деца да бъдат образовани.

По време на посещението си Борисов бе придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg