Частни школи и летни занимални предлагат различни курсове и кръжоци за децата по време на ваканцията.

Заради онлайн обучението през последната година някои от тях организират и курсове за наваксване на уроците. В повечето школи обаче децата могат да отдъхнат с кръжоци по музика, танци и дори космонавтика и управление на дронове.

Какви са вариантите и колко струват летните занимални? 

Цените за клубовете в София достигат до 200-250 лв. на седмица, а в другите големи градове – средно до 100-150 лв. Най-скъпи остават езиковите курсове, информира NOVA.

Обявиха колко са парите за образование в националния план

Летните училища ще работят до средата на септември. За Иглика и Ния ваканцията започва с музика и танци. След цяла година уроци двете момичета решават да изкарат част от лятото в Двореца на децата.

istock
istock

От школата по пеене, която Силвия Статкова ръководи, тръгват едни от най-младите таланти в музиката. А през лятото уроците по поп и джаз са част от ваканционната програма на Двореца на децата.

„Целта ни е предимно развлекателна  - да включим децата в различни занимания”, каза Статкова.

След кратка почивка за обяд – заниманията в Двореца продължават. Този път с часове по приложни изкуства и дърворезба.

Така докато родителите на Иглика и Ния работят, за двете момичета денят минава неусетно. Във ваканционната програма на Двореца през цялото лято могат да се включат деца от 6 до 10 години.  

По 300 лв. помощ за всички първокласници и осмокласници

„Имаме различни школи в областта на спорта, на изкуствата, техниката”, коментира Милена Владкова, представител на Националния дворец на децата.

Таксата за ден е 20 лв., а занимания само сутрин или само следобед в школите на Двореца струват на родителите – наполовина - по 10 лв.

istock
istock

Уроци за космоса и звездите пък очакват любителите на астрономията в Обсерваторията във Варна това лято. Тук учениците от 5 до 12 клас могат да запълнят свободното време през ваканцията сред телескопи и небесни карти.

Курсовете по астрономия са част от безплатните летни занимания, организирани от общината в морската ни столица. Кръжоците ще продължат до средата на септември.

В повечето школи обаче места вече няма, а интересът и от родители, и от деца е огромен.

Повече гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg