Около 450 училища в страната ще имат нови директори до края на август. По нови правила, описани в специална наредба на Министерството на образованието и науката, започва надпреварата за управлението на почти 20 процента от училищата в страната.

Това съобщава в профила си във фейсбук Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Той е и директор на столичното 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов".

Дневниците в училищата стават само електронни
 
"Надеждите на СРСНПБ са за високо професионален конкурс, спечелен от най-подготвените кандидати. Представителят на обществения съвет е очакваната гаранция за прозрачност и родителска преценка. Дано навсякъде да е така! Надеждите на всички ни са големи", отбелязва Стаматов.

Той подчертава, че двигателят на всяка училищна промяна е директорът и уменията му за лидерство.

"Променени задължения, висока компетентност, умения за диалогичност, разрешаване на кризи, любов към децата и издръжливост при критични ситуации - неписаните, но важни задължения на директора. Със силните надежди за професионален избор СРСНПБ пожелава успех в оспорваната надпревара, за по-доброто училищно развитие!", заявява Диян Стаматов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg